Ontdek onze nieuwe website!

Ma-Vr: 08:00 - 18:00

Zaterdag en zondag zijn we te bereiken voor noodgevallen

Panasonic dealer

5 jaar garantie

Bezoek onze showroom op afspraak

Home » Warmtepomp lucht-lucht Antwerpen
Verkoop, onderhoud & herstel
Eigen installatieservice
Minimaal 1 jaar garantie

Lucht-luchtwarmtepomp in Antwerpen

Bent u op zoek naar een duurzame oplossing voor verwarming en koeling? Overweeg dan een warmtepomp met een lucht-luchtsysteem in uw woning in Asse, Meise of daarbuiten van Maes Technieken in Puurs te Antwerpen. Dit moderne systeem biedt een efficiënte manier om uw woning of bedrijfspand te verwarmen en te koelen, waarbij het systeem gebruikmaakt van de buitenlucht als energiebron.

Bent u opzoek naar professioneel advies?

Bel of mail ons!

Opbouw van de lucht-luchtwarmtepomp

Een lucht-luchtwarmtepomp bestaat uit twee hoofdcomponenten: een buitenunit en een binnenunit. De buitenunit onttrekt warmte aan de buitenlucht, zelfs wanneer het buiten koud is. Deze warmte wordt vervolgens overgedragen aan de binnenunit, die de warme lucht in uw woning of kantoor verspreidt.

Werking van de warmtepomp met lucht-luchtsysteem

Maar hoe werkt een lucht-luchtwarmtepomp nu precies? Het systeem gebruikt een koelvloeistof die warmte opneemt en afgeeft. In de winter absorbeert de buitenunit warmte uit de buitenlucht, die vervolgens via de binnenunit als warme lucht in uw ruimtes wordt geblazen. In de zomer werkt het systeem als een airco door warme binnenlucht af te koelen.

hygienische airco

Wanneer kiezen voor dit systeem?

Een lucht-luchtwarmtepomp is een uitstekende keuze voor zowel nieuwe als bestaande woningen en bedrijfspanden. Vooral in situaties waar geen ruimte is voor grondboringen of waar een lage installatiekost gewenst is, biedt een warmtepomp met lucht-luchtsysteem uitkomst.

Voor- en nadelen van een lucht-luchtwarmtepomp

Een groot voordeel van een lucht-luchtwarmtepomp is de relatief lage kost van de warmtepompinstallatie en de mogelijkheid om zowel te verwarmen als te koelen. Echter, de efficiëntie kan verminderen bij extreem lage buitentemperaturen. Bovendien is een buitenunit nodig, die ruimte inneemt en geluid kan produceren.

Onze Diensten

Professioneel advies

Op zoek naar een kwalitatief systeem voor koelen en warmen bij jou thuis? Laat ons je helpen en begeleiden naar de beste oplossing.

Onderhoud

Airconditioningsystemen vereisen deskundig onderhoud om goed te functioneren tegen het beste energieverbruik.

Herstellingen

Wij bieden een volledig assortiment aan reparatie en onderhoud van airconditioning systemen, warmtepompen en split systemen.

Vraag uw offerte aan

Overweegt u een ervaren installateur in te schakelen voor het installeren van dit soort warmtepomp in uw woning of kantoor? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk advies en een vrijblijvende offerte. Ontdek zelf de voordelen van een efficiënte warmtepomp van Panasonic en geniet van een comfortabel binnenklimaat het hele jaar door.

klanten aan het woord