Ontdek onze nieuwe website!

Ma-Vr: 08:00 - 18:00

Zaterdag en zondag zijn we te bereiken voor noodgevallen

Panasonic dealer

5 jaar garantie

Bezoek onze showroom op afspraak

Airco Onderhoud

Een airco is met warm weer erg fijn om te hebben. Hierdoor blijft de temperatuur in uw woning of auto aangenaam. Wanneer u een airco aanschaft, is het verstandig om een onderhoudscontract af te sluiten. Met een onderhoudscontract is het voordeliger om een specialist in te schakelen voor onderhoud van de airco. Het is namelijk belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren aan de airconditioning, zodat u geen grote problemen krijgt. Een specialist moet de airco regelmatig bijvullen, reinigen en schoonmaken. Airconditioning is een fijne manier van klimaatbeheersing. Neem contact met ons op om een specialist in te schakelen voor onderhoud aan uw airconditioning.

Wanneer beginnen met onderhoud

Op het moment dat u problemen constateert met de airco, zoals het niet functioneren of vieze geurtjes, dan is het verstandig om onderhoud uit te laten voeren. Het is altijd verstandig om uw airco regelmatig te laten controleren zodat u grote problemen voor bent. Bij problemen of vieze geurtjes kan het zijn dat u de airco moet bijvullen of schoonmaken. De filters moet u ook af en toe reinigen en eventueel vervangen. Weet u niet zeker of uw airconditioning toe is aan onderhoud, of wilt u meer informatie over een onderhoudscontract? Dan informeert een vakman u graag en levert hij graag onderhoud service aan u.

Vieze geurtjes verwijderen door reiniging

Een airconditioning kan op een gegeven moment last krijgen van het verspreiden van vieze geurtjes. Dit kan komen doordat u de filters moet schoonmaken, of doordat u de airco zelf moet reinigen. Het reinigen van de filters of airconditioning kunt u zelf doen, maar u schakelt ook gemakkelijk een professional in die deze service levert. Dit is vooral verstandig bij het schoonmaken aan de binnenkant, omdat er wel enige kennis is vereist voor het reinigen hiervan. Als u zelf aan de slag wilt met schoonmaken, kan u ook een professional om tips vragen. Door goed te reinigen verdwijnen de vieze geurtjes en geniet u weer van een goed functionerende klimaatbeheersing.

Bijvullen

Als uw airco minder frisse lucht levert dan dat u gewend bent, is het vaak tijd voor het bijvullen. Bij klimaatbeheersing is het natuurlijk de bedoeling dat de temperatuur aangenaam blijft. Als dit niet meer het geval is, dan is het verstandig om op zoek te gaan naar een expert die de service aanbiedt om uw airconditioning te controleren en vervolgens het bijvullen en schoonmaken voor u doet. Zelfs als u zelf enigszins handig bent en verstand heeft van airconditioning, moet u een specialist inschakelen. Met deze werkzaamheden mogen namelijk alleen erkende bedrijven aan de slag.

Warmtepomp Onderhoud

Een warmtepomp installeren heeft tal van voordelen. De verwarmingsoplossing is erg duurzaam, omdat ze gebruik maakt van hernieuwbare energie. Het is echter wel belangrijk dat je je warmtepomp goed onderhoudt voor een optimale werking. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het onderhoud van je warmtepomp.

De voordelen van een goed onderhoud

Een warmtepomp vraagt initieel misschien een grote investering, maar bij een correct onderhoud verdien je die zeker terug. Je warmtepomp goed onderhouden heeft dan ook talloze voordelen. Zo heeft een warmtepomp die goed verzorgd wordt én juist ingeregeld is een hoger rendement. Daardoor verbruikt ze minder, wat je zult merken op je energierekening. Bovendien heeft een warmtepomp een langere levensduur als je er zorgt voor draagt, waardoor je er op termijn meer uithaalt dan je erin geïnvesteerd hebt. Een laatste voordeel van een regelmatig onderhoud is dat je een eventueel probleem vroeg opmerkt en de reparatiekosten beperkt blijven.

Het jaarlijks onderhoud van je warmtepomp

Het grote voordeel aan een warmtepomp is dat het een van de verwarmingsoplossingen is die het minste onderhoud vraagt. Zo vindt er geen ontbranding plaats, wat bijvoorbeeld bij een stookolieketel een van de meest voorkomende oorzaken van defecten is. Een warmtepomp is dus erg onderhoudsvriendelijk, maar dat wil niet zeggen dat dit systeem volledig onderhoudsvrij is. Het kan zeker geen kwaad om je installateur jaarlijks eens te laten langskomen, zodat hij kan nagaan of je warmtepomp nog optimaal rendeert. Schort er iets aan het rendement, dan onderzoekt hij wat er precies misloopt, stelt hij de warmtepomp opnieuw goed af of repareert hij ze. Heb je een warmtepomp met automatische lekdetectie dan is de controle steeds 2 jaar geldig.

Het ideale moment voor een onderhoud

Voorjaar en najaar is het ideale moment voor een onderhoud. Op dat moment hebben installateurs vaak nog wel een gaatje vrij in hun agenda. Bovendien ben je er zo zeker van dat je warmtepomp / airco helemaal klaar is om je tijdens de zomer te voorzien van de nodige verkoeling en een optimaal comfort.

Andere diensten